2012. október 18., csütörtök

Könyvjelző ajándékba

Igen, még mindig egyben... Szülinapi partin is voltam, igaz, hogy csak rövid ideig, de mégiscsak :)
Hogy gyorsabban teljen a nap, és mégse menjek üres kézzel, készítettem egy könyvjelzőt. Megtetszett a filccel való alkotás. Gyors, látványos, egyszerű. A Mire jó a filc bejegyzésben mutattam könyvjelzőket. Azok közül az egyiket készítettem el, picit más színekkel, mert nem voltak olyan filceim. Szerintem így sem lett olyan rossz! :)



2012. október 17., szerda

Filc madár - folyamatábra

Még mindig csak várakozunk... Ezek az utolsó napok esküszöm egy örökkévalóságnak tűnnek. Amilyen gyorsan elteltek az utolsó hetek, most olyan lassan döcögnek a napok. Valamit már muszáj volt csinálnom, hogy lefoglaljam magam. A hétvégén elhoztam a nővéremtől az összes fellelhető filcét, és apró ajándékot készítettem nekik (a nővéreimnek). Nézzétek meg! :)

2012. október 16., kedd

Mire jó a filc?

Én is csak most kezdek rájönni, a filcnek mennyi felhasználási területe lehet. Ezek közül szeretnék néhányat mutatni. Leginkább azoknak lesz érdekes, akiknek gyermekük van., bár őszintén szólva sokmindent el tudnék képzelni magamnak is :) . 
Nézzünk először is néhány ötletet könyvjelzőre, hajcsatra, iratkapcsolóra. Nem kell hozza más, csak filc, hímzőcérna, olló, ragasztópisztoly és egy kis kreativitás.
Az elkészítés menetét megtaláljátok itt:
http://pinterest.com/pin/179651472606837294/

Ujjbábok:
Egy kis karácsony:
Ez pedig csak úgy, mert nagyon tetszik :)
Még több inspirációt és a képek forrását (elkészítést) megtaláljátok itt:
http://pinterest.com/pirkadat/felt/

Jó munkálkodást! :)







2012. október 13., szombat

IC1396

Egy kis csillagászati téma következik, mivel életem elég nagy hányadát ez teszi ki, bár erre még edddig nem derült fény...
Szóval az IC1396 egy emissziós köd a Cepheus csillagképben. Hogy mi az az emissziós köd? Megpróbálom egyszerűen. Az "emisszió" szót a fénykibocsátásra szoktuk használni. Még pontosabban fogalmazva azt a jelenséget nevezik így, amikor egy gerjesztett atom egy elektronja alacsonyabb energiaszintű pályára ugrik, miközben kibocsát egy fotont. A foton hullámhossza, azaz a fény színe, ami a szemünkbe is eljut attól függ, hogy mekkora volt a két pálya közti energiakülönbség. A gyerekeknek fizika órán gyakran összefoglalom az elmondottakat egy nagyon leegyszerűsített mondatban. Általában ez segít nekik a jelenségek megjegyzésében (ha nem is a megértésben :) ). Szóval összefoglalva, ez egy olyan gázköd, mely önmaga világít, és nem egy más forrás fényét veri vissza. Akit bővebben érdekel a téma, azaz a csillagközi anyag, akkor a következő linkre kattintva további okos dolgokat olvashat:
http://astro.elte.hu/icsip/csillkozi_anyag/gaz/hii_zonak.html 

Nade jöjjön, ami miatt a témát felhoztam. Láttam egy szuper animációt erről az IC1396 nevű ködről. Nézzétek meg ti is, milyen szuper is a mi "kis" univerzumunk!

 A kép forrását itt találjátok: http://4.bp.blogspot.com/-3tlf82_FKGE/UGvwJifnJ-I/AAAAAAAAHbc/4UY_f59E8nE/s0/IC1396_animation2.gif

2012. október 11., csütörtök

Utolsó heti leltár

Elérkezett az utolsó hét. Érdekes, hogy most egy fokkal jobban érzem magam, mint az elmúlt hetekben... Bár azért ettől függetlenül már várom, hogy előbujjon a Kiskukac. Ma éjjel viszont olyan hülyeségeket álmodtam, hogy mindig halálra rémülve ébredtem fel. Nade nézzük, hogy is állunk!



Hátra lévő hetek száma: 1db
Gyerek a pocakban: 1db
Éjjeli pisilések: 2db
Felszedett kilók: khm...khm, több a kelleténél
Jósló fájások: napi 2-3db
Napi Jóbarátok rész: ~ 10 db
Estig elfogyasztott tej: ~ 1l





Mindamellet, hogy a napjaim nagyából ugyanúgy telnek, azért ötleteim vannak a jövőre nézve. Bár azt hiszem a megvalósításukra most egy picit várnom kell. 
Már régóta szeretnék átugrani Győrbe a Kreatív Hobbiba, illetve az Eskába némi alapanyagért, de úgy tűnik már nem lesz rá lehetőségem. Azért az új katalógust nyálcsorgatva lapozgattam végig. Ezt bárki megteheti a következő linkre kattintva:
http://www.kreativhobby.hu/katalogus.php



2012. október 4., csütörtök

Szülinapi repülés

Már régóta gondokodtam azon, hogy élmény szerű ajándékot milyen jó lehet kapni, hátmég adni! Hogy én se maradjak le a "jófeleség" címről, összehoztam Szilárdnak egy szülinapi sárkányrepülést (vagy minek hívják ezt?). Be kell azért vallanom, féltem, hogy nem jön össze, mert közbejön a szülés, nem lesz addig szép idő... Tegnap viszont gyönyörű napsütés volt, igaz, számunkra azért aggasztó széllel, bár a pilótát ez annyira nem zavarta :) Most valahogy mindketten (mindhárman) jobban izgultunk az átlagosnál, nehogy történjen valami, de hála az égnek, minden rendben ment.










2012. október 1., hétfő

Mert megérdemlem :)

Elérkezett az a bizonyos hónap... Mikor kiderült, hogy terhes vagyok, azt gondoltam: "Te jó ég, október még milyen messze van! Mennyi mindent meg lehet addig még csinálni." Most visszatekintve olyan gyorsan eltel ez a pár hónap, hogy fel sem tudom fogni. Két hét és pár nap van márcsak hátra. Ráadásul ezen a héten szabizik az orvosom, szóval mindenki szorítson, hogy legalább egy hétig még bent maradjon a kis drága...és, hogy ez ne legyen elég, az utolsó vizsgálatkor azt mondta az orvos, hogy meg van rövidülve a méhszájam, szóval pihennem, feküdnöm kell. Nem mintha a becsípődött derekam miatt bármi mást is tudnék csinálni :) Nade nem akarok panaszkodni, egészen az utolsó hónapig nem voltak különösebb nehézségeim, most viszot úgy érzem behozok mindent :)

Amikor megvettük ezt a házikót, megegyeztünk, hogy kell nekem egy kisautó. Hiába lakunk közel a szüleimhez, nincs közvetlen buszjárat a két szomszédos falu között. Plussz a munkahelyem is kb negyed órára van a házunktól, de a busz annyit faluzik, hogy ezt az utat 40 perc alatt teszi meg. Ráadásul a gyerkőc miatt is jó, ha kicsit mobilisabb leszek. És ahogy azt már említettem a legjobb férjem van :), amit megígér, azt be is tartja, így pénteken meghozta az én pici autócskámat, amit már most imádok, pedig még csak egy útra vittem el :).