2012. augusztus 28., kedd

Kedvcsinálóul...

Vannak néhányan, akik annyira nem örülnek a nyár végének. Ezért is szeretnék pár gyönyörű őszi képet mutatni. Ezekből lehet inspirációt is szerezni a ház, illetve az udvar dekorálásához. Lássuk a képeket!
Ötletek hangulatfénynek, elkészítésük is nagyon egyszerű!

Ajtódíszek között is válogathatunk. Az otthon fellelhető alapanyagoktól is függ, hogy melyiket készíthetjük el egyszerűen, bár nagyon jó program lehet egy hangulatos séta az erdőben, és útközben mindent beszerezhetünk.


Ajtódíszt egyik kedvenc őszi termésemből is készíthetünk, a kukoricából. A csuhénak rengeteg felhasználási lehetősége van. Az egyik ilyen az ajtódísz:

A legjobb, ha már tavasszal gondolunk az őszi lakásdíszeinkre, és ültetünk a kert sarkába díszkukoricát, melyek között a kékes-szürkétől a pöttyösig bármilyen megtalálható. Igaz, hogy kicsit kisebbek, mint az átlagos kukorica, de megéri kipróbálni!
Egyéb, a lakásba melegséget hozó dekorációs ötlet kukoricából.





Szakajtó

És a legjobb, amit már én is kipróbáltam, az a szakajtó készítése. Jó kis elfoglaltság az őszi estékre. Néhány évvel ezelőtti Praktika újságban láttam egy technikát, amivel kukorica csuhéból szakajtót lehet készíteni. Az első dolgunk, hogy a kukorica fosztási időszak után, de még a kóró levágása előtt keressünk egy szimpatikus kukoricaföldet, ahol beszerezhetjük a csuhét. Nem mindegy, hogy melyiket szakítjuk le, azok kellenek, melyek a kukorica tuskóhoz a legközelebb vannak, tehát a legbelső leveletek kell begyűjtenünk. Mivel én esős időben szedtem őket, előtte szétterítettem, hogy jól kiszáradjanak, egyébként előfordulhat, hogy bepenészedik. Amikor már úgy láttam, hogy eléggé kiszáradt, hálós szövésű zsákba raktuk. Így már szinte bármeddig eláll. Ha kedvet kapunk hozzá, akkor csak pár percre vízbe áztatjuk a leveleket, hogy megpuhuljanak, majd horgoláshoz hasonló módszerrel kosárkává fonjuk a csuhét. Részletes leírást megtaláljátok a Praktika  2007-es októberi számában. Amint megtalálom részletesen bemutatom, illetve, ha eljön a kukoricafosztás ideje,  ki is próbálom. Addigis itt egy kép:




Felmelegedés gyanánt, összebújós őszi estékre:



Az első kép egy fahéjjas cukorral kisütött, fagyival töltött alma, karamellel nyakon öntve. A második pedig a jó öreg forralt bor...
A képek forrásait itt találjátok: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése