2018. július 12., csütörtök

Konyha felújítás, avagy a remény hal meg utoljára!

Ezt is megértük! Te jó ég, hány éve tervezzük! Mennyi verzió volt. Vissza idézni sem tudom!
Most a nyári szünet elején neki fogtunk. Hosszú volt az út idáig! Belül a házon ez az utolsó nagy átalakítás. A többi már kisebb, amit közben-közben el tudunk végezni. Gyűjtögettük a pénzt, terveztem, képeket, ötleteket gyűjtöttem. Tavasszal konyhastúdióban jártunk, de valahogy mindig ugyanoda lyukadtunk ki, IKEA...Metod...fehér Bodbyn ajtók...fekete ENERYDA fogantyúk...kerámia mosdó...fekete RANARP lámpák...szürke metró csempe... és még sorolhatnám. Valahogy mindig ezeknél a képeknél álltam meg. Most már minden itthon van hozzá, tegnap megvettük a szürke metró csempéket is, így teljes lett a kép. Megy a munka!
Ezen a képen minden olyan, mint a miénkben lesz. A csap, a mosogató, csempe, munkalap, szekrények... Minden! :) Csak lenne már kész!



Végül is kibontottuk a falat a konyha és a nappali között. Így sokkal világosabb, szellősebb lett a tér. Ezt már most is látni. Szilárd feltörte a csempét, felszedte a parkettát. Hívtunk profi lefolyótisztítót, mert a dugulással már a kezdetektől gondjaink voltak. Eddig el voltunk, de ha már így szétbombáztuk a házat, ki kellett használni az alkalmat. Megfogadtuk, hogy mostantól rendszeresen elhívjuk a srácot, mert már eléggé elharapózott a helyzet, megdolgozott vele rendesen. Ennek, hogy sikerült a tisztítás további rombolás nélkül, nagyon örültünk. Aztán a vízszerelővel kivésték az új lefolyónak a helyét, és az új vízvezetékek is már a helyükön vannak. Ma apu elkezdte a boltívet, ami a Szilárd szívügye volt. Este jön a villanyszerelő, aki, ha meghallja, hogy mennyivel több lámpánk lesz, mint most van, lehet a haját fogja tépni :)   Egyelőre így:




Ez pedig a mai állás, vízvezetékekkel, bordellel. Ha ma meg lesz a villanyszerelés, akkor most már építünk, nem rombolunk :)




Közben pedig a nappali is alakul. Régóta terveztük az ablak alatti részt beépíteni leülős, olvasgatós, társasozós, hideg őszi napokon tea szürcsölgetős hellyé alakítani. Ez is meg lesz a mostani átalakítás során, de valószínűleg kicsit várni kell majd az asztalosra, mert ő is átépíti a saját konyháját. Mindenesetre valami ilyesmit képzelünk:





2 megjegyzés: