2013. szeptember 29., vasárnap

Őszi kosár

Sült tök, dísztök, kukorica, burcsák... Minden, ami ősz! :)
Ma délelőtt elmentünk egy piacra, dísztököt akartam venni, mivel Szilárd legyomirtózta a kertünkben levőt... Másrészt már régóta akartam tököt faragni, ma vettünk hozzá alapanyagot. Terveim vannak a faragást illtően.Vagyis már pontosan tudom, hogy fogom kifaragni :) Ma viszont csak a kis kosat csináltuk meg Szilivel, másra már nem maradt idő, meg a faragást azért mellette nem vállalom be, azt majd olyankor, amikor itthon az apja, mert fúrót is fogok használni :)

Ilyen lett a kosár:és aki segített:Nem mintha olyan nehéz lenne összerakni egy ilyen kosara, de azért nehezítő körülmény volt, hogy Szili kb kétszer olyan gyorsan pakolta ki a tököket a kosárból, mint én be... Végül megegyeztünk abban, hogy játszhat az egyik kukoricával (meg is kóstolta), de cserébe a többi cuccot békén hagyja. 
A képen látszik a kidobásra szánt mikrónk, és a faragásra váró tök is. A dísztökök felét ajándékba kaptam ma délután Szilárd unokatesójától, a kukoricákat meg haza felé loptuk gyűjtöttük egy kukoricaföldön, míg Szili aludt az autóban :) 
Ebéd után sült tök, vacsi után burcsák. Ez az igazi ősz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése