2013. október 29., kedd

Karácsonyi készülődés - Vigyázz, kész, rajt!

Persze csak finoman, mert azért élvezzük még az őszt! De az ötletek már jönnek, meg kell osztanom párat. Ráadásul tegnapelőtt este megálmodtam néhány karácsonyi ajándékot a családomnak! Lesz benne keresztszemes, kötés, varrás, és még ki tudja, mi minden más... :) Persze győznöm is kell, de azt hiszem megpróbálkozom a teljesítéssel, hátha bejön. Mostanában úgyis olyan alkothatnék vagyok. Most Szilinek kötök egy sapkát, de erről majd később, ha már érdemi mutatnivalóm is lesz :) Szóval, akkor jöjjenek az ötletek!

Itt az ideje mézes kalács receptet keresni. Ha a recept olyan, hogy időre van szüksége, hogy megpuhuljon, akkor lehet lassan meg is kell sütni, bár nálunk addig még hatszor elfogyna, még akkor is, ha kőkemény... Meg kell rajzolni a mézes kalács házikó alaprajzát :), és vendégvárónak ezek a pici házikók is ötletesek, és gusztusosak. Én biztos csinálok majd!


A ház feldíszítésének előkészítése is aktuális lassan, hiszen az áruházak polcai is dagadnak a sok dekorációs alapanyagtól, vagy a kész kiegészítőktől. Lassan be lehet szerezni a fenyőág füzért (az enyém már meg van :) ), világítást, megvarrni a szivecskéket, megkötni a gyertyatartó "pulcsiját"...


Elgondolkodhatunk a karácsonyi menün. Megsüthetjük a jól bevált bejgli receptet egy picit rendhagyó módon, süthetünk a kicsiknek finomságot. A szarvasokhoz egyszerű linzer tészta is tökéletes. Az eper télapó is ötletes, bár picit luxusnak tartom tél közepén :) , viszont a virslis koszorú tökéletes reggeli lehet!

Viszont ne feledkezzünk meg a novemberről, amikor még kiélvezzük az ősz utolsó hónapját, és takaró alá bújva, forró csokit kortyolva nézhetjük kedvenc filmünket, olvashatunk, kézimunkázhatunk, vagy egyszerűen csak összebújva beszélgethetünk a családdal, családról... :)

4 megjegyzés:

  1. Azt a bögrés mézeskalács házikósat már láttam valahol, nagyon tetszik:) Jó lenne elkészíteni valahogy.

    VálaszTörlés
  2. Pinteresten? :) Nem nehéz... Majd megcsináljuk! :)

    VálaszTörlés
  3. Ááá, én nem Pinterestezek.
    :)

    VálaszTörlés
  4. Erre mást nem tudok mondani, mint: :D

    VálaszTörlés