2013. október 31., csütörtök

Október végi leltár

Visszanézve a listámat elég sok dolgot sikerült megcsinálnom az októberre tervezett teendőkből, de azért akad pár, aminek a közelébe sem jutottam. Történtek olyan dolgok, amire nem számítottunk, jók és rosszak egyaránt. Hetente többször sütöttem tökök, amit a gyerek imád, finom, egészséges, hangulatos :) Sikerült befejeznem a Somebunny hímzést, de a kispárnát egyelőre nem varrtam meg. Igazából a varrógéphez kötődő teendők maradtak el. Lassan erre is sort kell keríteni, mert egyre csak halmozódik a varrnivaló. A fürdőszoba szekrény lomtalanítása félig van készen, de majd szépen lassan, az is meg lesz :) Jó visszanézni az októberi hónap bejegyzéseit, úgy érzem nem töltöttem haszontalanul a napokat. Az sem baj, hogy nem csináltam meg mindent a listáról, a lényeg, hogy inspirált. Remélem a novemberi listám legalább olyan motiváló lesz, mint az októberi.
Jelenleg a gyerek téli sapkáját kötöm, és millió tervem van. Átrendeztük nővéremmel a fonalas dobozomat. Így sokkal átláthatóbbak a fonalak.

Kötés: rájöttem, hogy a kézimunkák közül amit megtanultam az életben, ezt tudom a legkevésbé csinálni. Mármint megy az egy sima, egy fordított, és kb ennyi. Most, hogy kötöm a Szilinek a sapkát, a youtube nagy hasznomra van. Innét tanultam meg normálisan felszedni a szemeket, csavart mintát, egypár trükköt. Tudom, hogy lúzer megoldás sapkára az, hogy hatul össze varrjam, de miután négyszer kezdtem újra az 5 kötőtűvel való körbe kötést és még az is lefutott, úgy döntöttem, hogy ehhez most nincs idegem... Egyébként klasszikus nagy gombócos sapka lesz belőle. Mutatom hogy állok most:

2 megjegyzés:

  1. Tökéletes varródoboz. Látom bobináztál, nem tudom eldönteni, hogy jobb-e ez így. A bobinákat vetted?

    VálaszTörlés
  2. Igen, nagy nehezen rászántam magam, mármint a bobinára. Sokat vaciláltam én is, de mivel egyre több fonalam van, egyre áttekinthetetlenebb volt a doboz. Aztán megláttam a nővéremét, ahol bobinákra volt tekergélve a sok fonal, és olyan szép volt :) , átlátható és több elfért ugyanakkora helyen. Úgyhogy a neten találtunk nyomtatható bobinákat, kinyomtattuk rajzlapra, én kivágtam őket, nővérem pedig tekergélt :)
    Megpróbálom megkeresni azt a nyomtathatót újra, és akkor belinkelem ide, ha esetleg valamikor kellene ;)

    VálaszTörlés