2013. november 2., szombat

Gombócos kötött sapka - KÉSZ

A novemberi lista első pontját már ki is pipálhatom :) Nem is számítottam rá, hogy ilyen gyorsan meg lesz a sapi, de tegnap este nagyon belelkesültem. Miután elment a gyerek aludni, neki fogtam kötni. A TV-ben a Bakancslistát adták, kötelező megnézni! Gondoltam magamban, oké, míg a film tart, addig én is kötögetek. Csakhogy olyan jól haladtam, hogy a film végére majdnem készen is lett. Ekkor már annyira kíváncsi voltam a végeredményre, hogy úgy döntöttem, befejezem. Fél egykor sikerült a gombócot rávarrnom, és legszívesebben felébresztettem volna a gyereket, hogy a fejére húzzam, de megkönyörültem rajta, olyan édesen aludt :) 

Szándékosan a hátulját raktam ide, egész jól sikerült összevarrni is. Viszont sok mindent tanultam a sapka kötése alatt. Valószínüleg még nem eleget, úgyhogy ez az első, de nem az utolsó sapka amit megkötök :) 
Amit legközelebb máshogy fogok csinálni, az az, hogy mielőtt neki fognék a szűkítésnek jó alaposan átgondolom, hogy szebb legyen, mint most, mert őszintén szólva most elég randa lett... Ha valaki tud benne segíteni, tippeket adni, annak nagyon örülnék :) Próbáltam szimmetrikusan csinálni, ez látszik is rajta, de attól még nagyon nem olyan lett, mint ahogy elterveztem. A másik... Hiába mértem egy meglévő sapkájához (mégpedig olyanhoz, amit meg fel is lehet tűrni), elég rövidke lett. A fülcimpája kicsit kikandikál belőle, de ezt úgy fogom megoldani, hogy a szegély (két sima-két fordított rész) alá kötök fülvédőt, így ott két rétegben lesz a sapka, ráadásul oda teszek egy kötőt is, amivel az álla alatt meg lehet majd kötni, mert Szili szereti levenni a sapkáit :) 
Azért nagyon helyes lett benne!



A következő kötős projekt egy cső nyakmelegítő lesz a nővéremnek karácsonyra. Kicsit bonyolultabb  a mintája, de valahogy csak megbirkózom vele. + Mivel maradt ki pamut a sapiból, lehet kötök hozzá egy sálat is :)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon jó lett! Ügyes vagy:) Nem is látszik rajta, hogy "állítólag" nem tudsz kötni:)
    Milyen nyakmelegítőt készítesz? Nekem ilyen fajták tetszenek (nem mintha nekem csinálnád, csak kíváncsi vagyok):
    http://szinesotletek.blog.hu/2012/09/29/oszi_slagerdarab_a_nyakmelegito
    http://allaboutami.tumblr.com/post/33307356934/puffstitchcowl

    VálaszTörlés
  2. NAgyon jó lett a sapi, a kislegény meg nagyon aranyos. Milyen komoly a nézése :-)

    VálaszTörlés
  3. Hát igen... ő egy komoly fiú :) De tényleg!

    VálaszTörlés