2013. november 14., csütörtök

Hétköznapok

Most, hogy a gyerek már jobban van, a hétköznapok is jobban telnek. Szeretek ilyenkor üzletekben mászkálni. Még azt sem bánom, ha kicsit többen vannak (mondjuk a Karácsony előtti dömpingben nekem is kiújul az ember fóbiám) Olyan szép karácsonyi kiegészítőket lehet találni! Sokszor úgy fáj a szívem. Annyi mindent meg tudnék venni, de tudom, hogy szinte egyikre sincs szükségünk, bár az ember ilyeneket nem szükségből vesz :) Most, hogy meg akarjuk csinálni a gyerek szobáját, és új hátsó ajtót is tervezünk, meg kell gondolni, mire  költünk. Tervezek egy posztot a házfelújításról, amolyan "ilyen volt, ilyen lett" típusút, csak meg kell találnom az értékbecslés DVD-t, amin az "ilyen volt" képek vannak. Azért ízelítőül: 
Ebbe a képbe szerettem bele... Ez az első terasz.  Itt látni, milyen lehet majd a hazikónk. Persze csomó hülye megoldás van. Pl a csurgó, ami ezen a képen is látszik. Ha esik, pont a korlátra csurog (csurgott, mert már megcsináltuk normálisan) a víz, ezért szépen lassan kirohadt, így azt is cserélni kell.

Most hátsó ajtót kellene  cserélnünk, mert van rajta egy lyuk, amin nemcsak az egerek tudnak bejönni (tavaly a csodával határos módon megúsztuk), hanem a gázszámlánk is akkora volt, hogy most muszáj, különben a 22-es csapdájába esünk. Tegnapelőtt már fogtunk egy egeret, kint a teraszon. Nálunk ez nem is csoda, utolsó ház lévén más is megfordul nálunk (pl. őz a szomszéd garázsa előtt), bár a kutyák eléggé rendet tettek tavaly rágcsáló ügyben, de most valahogy nem megy nekik... Biztos túl jól vannak tartva :) 
Most, hogy vissza néztem pár képet, rájöttem, hogy kívülről egyelőre inkább csak rosszabb lett a ház, de  igazából ez abból adódik, hogy megcsináltuk az autó feljárót, a kimaradt térkő (zámková :) ) is itt van, a fű sok helyen ki lett gyúrva... Na mindegy, ezeken könnyű változtatni. Itt az egész tél, hogy megtervezzük, mit hogyan fogunk megcsinálni tavasszal. 
Egypár ötlet a kertbe, amiket talán még Szilárdnak sem mutattam, úgyhogy neki is szíves figyelmébe ajánlom! Valahogy így képzelem a ház környékét:
Ilyesmi sütögetős sarkat szeretnék a kert végébe, a gyümölcsfák alá, amit most ősszel ültettünk.

Mindig ilyenre vágytam. A kert végében van egy tölgy, ideális hely lenne ehhez a házhoz a gyerkőcnek.

Hátsó teraszra.

A meglévő kisházból ilyesmit kellene csinálni... Szilárd? Tetszene nem? 
Milyen tavaszi képeket töltöttem fel :) Nagy kontraszt a mostani időhöz képest! Még a kedvem is jobb lett :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése