2014. január 4., szombat

Mit főzzek holnap? - Sokadik hét

Az elmúlt egy-két hétben hanyagoltam ezeket a bejegyzéseket (vagyis mindegyiket). Azért sem erőltettem, mert az ünnepek alkalmával valószínüleg már mindenkinek rég meg volt az elképzelése, esetleg a rokonlátogatások miatt nem is főzött annyit, mint egyébként. Hétfőtől viszont újra itt vannak a dolgos hétköznapok. A gyereknek kaja kell, meg persze nekünk is, de erről néha megfeledkezem, aztán este 9-kor úgy tépem fel a hűtő ajtaját, mint még előtte soha. Ahogy a listában említettem szeretném kicsit moderálni, egészségesebbé tenni az étkezési szokásainkat, és persze egy-két lecsusszanó kilónak is örülnénk. Egyre többször lesz kefír a vacsora nálam is. Szilárd párszor már próbálkozott a "vacsi helyett kefírt iszunk" kihívással, de egyelőre nem vált rendszeressé. Vannak is itthon gombácskáink, amik szorgalmasan gyártják a kefírt, ha tejet öntünk rájuk. Igaz, hogy engem nagyon taszít ez a fajta kefír, úgyhogy egyelőre csak üzletivel próbálkozom.  

Lássuk hát a jövő heti menüt:
Hétfő: Natúr halfilé tepsiben sütve, párolt zöldségek (és természetesen a vasárnapi húsleves maradék, tészta nélkül)
Kedd: Borsófőzelék rántottával
Szerda: Roston csirkemell csíkok, brokkolival, répával és póréhagymával összesütve, sajtos-tejszínes mártásban
Csütörtök: Fokhagymás oldalas savanyú uborkával és kenyérrel (ezt mással nem tudom elképzelni)
Péntek: Gomba paprikás galuskával


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése