2015. szeptember 8., kedd

Tornazsák oviba

A nővérem készítette Szilinek az oviba, büszkén dicsekszem vele, gyönyörűre sikeredett! Tornazsákra igazából nincs szükség, de a váltásruhát tartjuk benne. Kifordítható, kívül belül használható, csak a fehér bélés picit unalmas :-) A precíz, gyönyörű varrás és egyenletes, tökéletes hímzés nagyon jellemző az Erikára. Nem olyan hanyag, mint én ;-)
Az ovikezdésünk egyébként nem valami felelmelő érzés... a múlt hét egész jól eltelt, reggelente nem sírt a Szili. Délelőtt jól elvolt, akkor kezdődtek a gondok, mikor az udvarról be kellett menni ebédelni. Utána alvás, na hát arról inkább ne beszéljünk. Egész idő alatt az ovónő (Gyöngyike) ölében ült. Mikor első nap mentem érte szegény összepakolva ült a folyosón és pityergett. Majd megszakadt a szívem! Ezen a héten reggelente fordul egyet a gyonrom, mert már öltözködés közben elkezd sírni, és szinte már könyörög, hogy ne "felejtsem" ott, ahogy ő mondja. Legszívesebben tényleg hagynám, hogy itt maradjon velünk, de akkor oda a következetesség, és csak erősíteném benne, hogy sírással bármit elér. Amikor otthagyom az oviban, és becsukom magam mögött az ajtót néha az én könnyeim is kicsordulnak. Könnyen számlálják mások, hogy ott kell hagyni... Nem olyan egyszerű.

2 megjegyzés:

  1. Hidd el tudom min mentek keresztül, a fiammal átéltem én is. Nagyon nehéz volt az első hónap, de rendbejön minden. Csak ne engedj neki, akármilyen rossz. Hidd el, ha elmégy másként viselkedik ő is, a szülőkkel feszegetik a határokat, hogy meddig mehetnek el. Sírtam én is sokszor, most már csak emlék, több mint 10 éve már :-)
    Amúgy gyönyörűek a gyerekeid :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Én is mindig ámulva vézem őket :-)
      Ez az reggeli oviba menetel talán napról napra egy paraszthajszálnyival elviselhetőbb, csak az a baj, hogy újabban már nem csak reggel van a cirkusz, hanem már esténként lefekves előtt is. Egyre nehezebb, sokszor nem tudom mit mondjak, ha igazat mondok még jobban el kezd sírni, hazudni meg nem akarok. Ez a legnehezebb. Legtöbbször csak hallgatok, vagy valahogy próbálom elterelni a témát, de pontosan tudja mi zajlik körülötte. Remélem pár hét múlva arról számolhatok be, hogy minden rendben :-)

      Törlés