2017. január 19., csütörtök

Új kezdet


Eltelt pár hónap az utolsó bejegyzés óta. Sok minden változott, de alapvetően minden a régi :) . Szeptemberben újra elkezdtem dolgozni, ott ahol az anyasági előtt. Gimiben tanítok. Sokat változott a hozzáállásom, meg az ottani helyzet, és a diákok is. Már nem ragaszkodom ahhoz, hogy feltétlenül mindenkinek meg kell tanulnia a fizikát. Megértettem, hogy van akinek nem kell, és akkor is boldog lehet :-) Régen számomra ez felfoghatatlan volt, hogy tud valaki úgy létezni, hogy nem érdekli mi miért, hogyan történik körülötte :-) . Egy biztos, kevésbé vagyok szigorú, elnézőbb lettem, amit láthatóan a gyerekek kezdenek kihasználni. Node, most nem is erről akartam írni.


Hiányzik a blogolás, hiányzik az alkotás, de tudjuk, vannak emberek, akik sosem elégedettek igazán. Én is közéjük tartozom. Nem mondom, hogy semmit sem csinálok, csak most valahogy nem mutatom őket, pedig azért született pár dolog. Varrtam is, tervben is van egy csomó dolog, a karácsonyi vásárra is sok dolgot sikerült készíteni. Mielőtt még elkapkodták, megmentettem belőlük egyet - egyet :-) 


Az új nagy projekt, ami most nagyon foglalkoztat, az egy "rongybaba" készítése. Nem a klasszikus értelemben vett rongybabáról van most szó, hanem az orosz tervezőtől, Tatiana Conne-tól származó gyönyörű, aprólékosan kidolgozott, stílusos és nem utolsósorban elbűvölő babáról.






 Persze millió féle színkombináció létezik. A kiegészítőket, a ruhákat, a színeket úgy válogatják össze, hogy az évszakhoz passzoló legyen. Akármeddig tudnám nézni ezeket a képeket :)
Csomó helyen olvastam már róla, de egy igazán jó, átfogó leírást nem találtam. A következő bejegyzésben megpróbálom ezt a hiányt pótolni. Igaz, hogy fázisfotók hiányoznak, de találtam egy jó videót, ami alapján én is készítem.  Közben olvastam pár cikket arról is, hogy milyen jók azok a babák, amiknek nincs kidolgozott arcuk, mert így könnyebben azonosítja a gyerek magával a babát. Ez a lényege a Waldorf babáknak is. Éppen ezért, hogy még inkább hasonlítson a Rozira a baba amit készítek, egyenes barna hajat rendeltem, ami remélem a napokban már megérkezik, mert azon kívül minden mást beszereztem. Illetve rendeltem még tornacipőt is, de ha az később jön, az nem olyan nagy probléma, mert találtam otthon olyan anyagot, amiből csizmát tudok készíteni. Egyébként mindent, ami nálunk nem beszerezhető, azt az aliexpressről rendeltem. Anyagilag is megéri, csak egy probléma van vele, sokat kell rá várni, de annál nagyobb az öröm amikor megérkezik, és az ember azt kapja amit elvárt :) Tegnap jött meg a Metoo nyulacska, amit a legtöbb baba tart a kezében. Kb. 3 hét alatt hozták ki. A sapit is már megkötöttem (kb. az ötödik sapi lett olyan, ami már nekem is meg felel :) ), vettem egy gombbehúzót a Lidlben(!!!), amire már nagyon régóta vágytam, és tegnap végre talpra állítottam a babát. Hiányzik még a ruhája, bár ahhoz is megvannak már az anyagok, és hát alig várom, hogy megérkezzen a haja!Szorítsatok! :)

3 megjegyzés:

  1. Szia, nagyon cukik ezek a babák!!Rozié is biztos nagyon szép lesz, ahogy ismerlek:-).örülük, hogy olvashattalak a szünet után!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Üdvözlöm! Érdeklődnék hogy van e lehetőség ilyen babát rendelni öntől? :) Csoda szépek!

    VálaszTörlés