2014. március 17., hétfő

Konyha és a hétköznapok

Hogy ne mindig csak a tervekről beszéljek, mutatok egy képet a konyháról, amit el kezdtünk tuningolni a lehetőségeink és saját szájízünk szerint. Persze  messze állunk attól, amit elképzeltünk (ide kattintva, azt is meg lehet tekinteni :) ), de ez csak a "hozzuk ki a legjobbat, abból, amink van" projekt, nem a végleges átépítős. Az a baj az átépítéssel, hogy egy valamit kitalál az ember, és azzal jön egy csomó más is. Így van ez a konyhánkkal is. Ha be akarom építtetni az ablak alját (márpedig be akarom), akkor padló fűtés kell, ha padló fűtés, akkor infra, hogy ne kelljen annyi betont törni, de ha infra, akkor éjjeli áram... blablabla, folytathatnám akár meddig. Nadee, a lényeg, hogy a mostani randa nem túl szép konyhánkból is megpróbáltunk valami jobbat kihozni. Már említettem, hogy varrtunk új függönyt, lett fűszer tartós polcocskám a babapépes üvegcsékből készített fűszer tartókhoz (amit itt mutattam), új asztal székeket, a sarokpad helyett, ami baromi nagy kihasználatlan helyet foglalt. Az a jó, hogy úgy lett nagyobb hely a konyhában, hogy több az ülő hely. 

Sajnos előtte képek nem készültek, mindig akkor jutott már eszembe,  mikor eltűnt a régi cucc. Nem sok, de mégis hihetetlen a változás :) Sokkal tágasabb és világosabb lett, ami a képen annyira nem nyilvánul meg a mai "csodálatos" idő miatt. Éppen ezért a többi változást majd máskor mutatom.

A hétköznapjaink most egész jól telnek, bár jobb volt, míg szép napsütéses, szélcsendes idő volt. Azért így is szórakoztató. Szili úgy tűnik kezd beindulni beszéd téren. A hétvégén több új dolgot is mondott, igaz meg csak szótagok, de azok már nem véletlenek. Pl. ha meglát egy lovat, vagy  megkérdem, mit  mond a lovacska, akkor azt mondja, hogy NYI (ez a nyihaha akar lenni). Libára gágog, a tehénre azt mondja BÚ, macskának MIJAJI, kígyóra sziszeg, kutyának ugat, és a kukurikú is körvonalazódik, bár még messze vagyunk tőle, de mindig ugyanúgy rikkant rá :) Ezek az állat hangok, amik újak, és a traktoron éneklő old McDonalddal együtt énekli az ÍJJÁ-ÍJJÁ-Ó-t :) Ezt vissza olvasva jó kis paraszt gyereket nevelek belőle... :) Néhány szót is mond már, pl anya, autó, duda (ez még elég ritka), nyam-nyam, nem, tik-tak. Tudom, hogy még nagyon messze vagyunk a beszédtől, de valahol el kell kezdeni, és az nagyon tetszik nekem is, hogy látom rajta, őt is kezdi szórakoztatni, hogy próbálgatja a hangját. 
Képet is már rég  mutattam róla, ez az oldalsó a jelenlegi kedvencem.

1 megjegyzés:

  1. A keresztfiamnak is van egy rakat állatkás szettje, mi is énekeljük eleget az Éjjá- éjjá- ót:)))) Van farm, Noé bárkája, vonat... Úgyhogy ne aggódj, mostanában sok kis parasztgyerek szaladgál majd Csallóközben, nincs azzal baj:) A "nem" nálunk is sokszor elhangzik. Nagyon ügyesen beszél már a kis Zozink, de az "igen", az ritka, mint a fehér holló;)

    VálaszTörlés