2014. augusztus 19., kedd

Kémény tuning

Gyorsan pörögnek az események. Tegnap írtam, hogy a héten jönnek a kéményt betétezni és meghosszabbítani. Ma reggel 6:44-kor arra ébredek, hogy Szilárd meglepett hangon kérdi, hogy "Ma???", mire egy idegen hang válaszol, hogy "Igen, csak elfelejtettünk hívni." Hát a kéményesek voltak. Persze Szilárd jött, hogy ébresszen mi a szitu. Az hagyján, hogy zsíros haj, erős pisilés inger (ami így a terhesség előrehaladtával egyáltalán nem ritka), de a gyerek is még az igazak álmát aludta, kitárt ajtónál. A kéményesek pedig csak hordták be a karbót, az ütve fúrót, meg mindenféle hangos szerszámot. A lelki szemeimmel már láttam, hogy milyen rémülten fog felriadni szegény gyerek, de nem nagyon zavarta a csörömpölés. 
Másrészt pénzt sem tartunk otthon annyit, amiből ki tudtuk volna fizetni őket. Aztán Szilárd elugrott apuért, pénz is került az útba eső automatából, a kémény is meg lett, úgyhogy "happy end" lett a történet vége, csak kicsit abszurd volt a reggeli rohangálás. Már csak egy kis falazás, pucolás, szoba festés, és jöhet is a kályha ami jó meleget fog majd adni :-) 



Egyébként többször megjegyezték a kéményesek, hogy bátrak voltak az előző tulajok, mert egyáltalán nem volt így biztonságos a kémény, csoda hogy nem gyújtották magukra a házat, vagy nem kaptak szénmonoxid mérgezést. Egyébként ezen a házon eddig még nem találtunk olyan megoldást, ami kifogástalan lett volna. Az előző tulajok szerették a "Jól van az úgy, hagyjad Jenci!" megoldásokat! Amiért mi most rendesen szívunk. De azt mondom, új háznál is vannak gondok, nem csak az öregnél...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése