2015. november 7., szombat

Adventi naptár - diy

Már említettem az előző posztban, hogy milyen szerencse ért aznap, mikor egy teljesen normális (persze kinek mi a normális) hétköznap Kriszta rám írt, hogy neki kell egy anyag, és elküldte a képet a kiscsizmákról. A válaszom, az volt hogy nekem is! Akkor megváltozott az életem! :-) Na jó, csak viccelek, de azóta tényleg folyamatosan a karácsonyi készülődésen töröm a fejem. Olyannyira, hogy a szokásos őszi tökfaragás is kimaradt. Úgy elsuhant az őszi hangulatom, mintha sosem lett volna. Pedig az rám nem jellemző!

Node, a lényeg, hogy Kriszta megrendelte az anyagokat, és múlt héten meg is kaptam őket. Hát nem tudtam sokáig nézni tétlenül. Kerestem a hátuljának másik anyagot és neki álltam kiszabni. Napközben be is fejeztem. Egyik hétköznap este pedig már varrtam is a kiscsizmákat. Akkor csak 8 lett készen, de mivel a gyerekek már 3 hete betegek (már nem, szerencsére), és közben én is kihordtam lábon egy "az arcüregem teli van takonnyal köhögést három idegösszeroppanással" a nagymamák megkönyörültek rajtam. Anyu volt nálunk egy hétig minden nap, aztán pedig Szilárd anyukája. Persze idővel én is jobban lettem, és kihasználva az alkalmat megvarrtam még pár csizmácskát. Szili is segített benne. Szerintem nagyon élvezte, legalábbis az elején, hogy adogathatja az anyagokat, de aztán elég gyorsan megunta :-)
És ide kattintva egy videót is láthatunk, hogyan is álljunk a dologhoz.

Hogy mi kerül a naptárba? Egyelőre még keresgélek a megfelelő ötletek után. Amit eddig megvettem belé, egy pecsételő szett, tengeri állatokkal. 9 van benne, azt hiszem, azt szétosztom annyi napra.  Kriszta blogján olvastam a minden napra egy mese ötletet, az is nagyon tetszik. És a pinteresten is találtam pár használható ötletet, de még egyik sem az az igazi, amit én keresek. Kénytelen vagyok még továbbra is bújni a pinterestet :-)

A héten sikerült még megcsinálni a karácsony előtti takarításdömpingből pár dolgot. Anyósomnak köszönhetően meg lett mosva az összes ablak a házon, ajtók, ki lettek mosva a függönyök, a hűtőt is kipakoltuk.... de még egy csomó dolog vár rám. Viszont már nem veszem olyan tragikusan ezt a rendrakás dolgot. Ja, és sikerült megvenni az első karácsonyi ajándékot, egy hátizsákot Rozinak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése